duminică, 14 mai 2017

U.N.E.S.C.O RECIDIVEAZĂ
Etgard Bitel
   Există pe lumea aceasta prostie, există ură, există antisemitism există vânzare „pe 30 de arginți”, așa cum există iubire, prietenie și respect.
   Dacă toate acele defecte enumerate mai sus se întâlnesc la oameni cu mai puțină educație sau la instituții ale unor state care promovează antisemitismul și xenofobia poate e greu e acceptat dar, te împaci cu ideea și spui „iartă-i Doamne că nu știu ce fac”. Dar când întâlnești asemenea manifetări la o organizație internațională care aparține ONU și care se numește Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), te freci la ochi, spui că nu ai citit bine, o iei de la capăt și te întrebi în ce lume trăim.
   În urmă cu un an Comitetul director al UNESCO, format din 58 de membri aleși de Adunarea generală (Israelul și România nu fac parte din comitetul director), adopta, la propunerea unor state arabe, o rezoluție care contesta legătura Muntelui Templului și a Zidului Plângerii cu statul Israel. Reacția Israelului este cunoscută și una asemănătoare au avut și alte state prietene sau chiar mai puțin prietene. Directoarea Comitetului director, doamna Irina Bokova (Bulgaria) și-a exprimat atunci îndoiala asupra oportunității și realității unei asemenea rezoluții. Urmarea a fost că a primit amenințări cu moartea.
   Iată că acum, UNESCO recidivează și, tot la propunerea unor state arabe, adoptă o rezoluție care contestă dreptul Israelului asupra Ierusalimului.
   Rezoluția a fost adoptată cu 15 voturi pentru (Rusia, China, Iran, Malaezia, Ins. Maurițius, Nigeria, Senegal, Bangladesh, Pakistan, Vietnam, Suedia, Brazilia, Nicaragua, Ciad, Africa de sud), 10 voturi contra (SUA, Italia, Marea Britanie, Olanda, Lituania, Grecia, Paraguay, Ucraina și Germania) și 23 de state s-au abținut.
   Pentru că Israelul și SUA și-au redus contribuția la fondurile organizației daorită poziției ei anti israeliene, aceste fonduri au scăzut cu 20% și atunci, pentru banii plătiți de statele arabe, Consiliul director al UNESCO a acceptat această rezoluție cel puțin needucațională. anticulturală și mai ales neștiințifică.
   Rezoluția îndeamnă la ură și deci este needucativă și anticulturală. S-au mai văzut asemenea rezoluții în Adunarea Generală ONU, dar acolo vorbim de un for politic. Aici este vorba despre un for științific care contrazice însăși afirmațiile unor arheologi și oameni de știință afiliați care au spus că Ierusalimul a fost locul unde Solomon și-a zidit celebrul Templu și a fost capitala regelui David. Ba mai mult, s-a afirmat că evreul Isus a intrat în Ierusalim, capitala evreilor.
   Ministrul Miri Reghev propunea îndepărtarea instituțiilor UNESCO din Ierusalim și cred că are dreptate pentru că ele se afirmă ca reprezentante ale UNESCO în Israel, ori atâta timp cât UNESCO contestă apartenența Ierusalimului la statul Israel, aceste instituții nu își au locul aici.
   Ce să înțelegem din acțiunile antiștiințifice ale acestui for „științific”? Eu înțeleg doar o vânzare „pe 30 de arginți”!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu