sâmbătă, 20 mai 2017


DONALD TRUMP ȘI FBI-UL
Etgard Bitel
   Am promis, cu ceva timp în urmă, că voi analiza la momentul potrivit primele 100 de zile ale preșidenției lui Donald Trump. A venit vremea să o fac, dar analiza exhaustivă a perioadei ar depăși jumătate din spațiul acestei publicații Deci, voi încerca să analizez doar un caz și acesta puțin în afara celor 100 de zile. Este vorba de demiterea directorului FBI, James Comey.
   Primul aspect al acestei demisii este acela  că James Cowey a aflat că a fost concediat de la conducerea FBI la fel ca toată lumea: de la televizor. Vorbea cu oamenii aflați în subordinea sa atunci când televiziunile au început să difuzeze știrea. Donald Trump a semnat decizia de demitere în timpul nopții (!) și asta a provocat o undă de șoc pe plan politic.
   Demiterea lui Comey este considerată „cea mai imprevizibilă și periculoasă” decizie a lui Donald Trump, deși primele 100 de zile de mandat ale acestuia nu au fost lipsite de controverse. Decizia atrage numeroase critici asupra liderului american pentru că James Comey era însărcinat cu ancheta privind eventualele legături între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, precum și amestecul rus în campania electorală. Explicația privind demiterea lui Comey nu a fost una lămuritoare, și nici faptul că Trump a afirmat că a fost informat de trei ori că nu face obiectul vreunei anchete nu lămurește mai mult problema. Pe noi nu ne interesează însă  această explicație, pentru că știm, din observațiile trecute că se încearcă schimbarea polului de putere în lume și că acesta înclină spre Rusia și China.
   Pe de altă parte, din când în când agențiile de spionaj americane descoperă câte o cârtiță rusă în interiorul lor.
   Că toată lumea spionează pe toată lumea este deja cunoscut. Dar, ceea ce nu au înțeles serviciile americane este faptul că cele mai bune servicii au fost cele din Est construite de NKVD și KGB. Rareori americanii au reușit să infiltreze serviciile estice, pe când rușii au împănat la propriu serviciile americane. Umbla, cândva, o vorbă care spunea că spionii occidentali trimiși în România își făceau testamentul înainte de plecarea în misiune. Deci, dacă rușii s-au amestecat în campania electorală americană nu ar fi nimic surprinzător , iar demiterea lui Comey este doar praf în ochi pentru că încă nu s-a hotărât definitiv decăderea SUA și dezmembrarea Uniunii Europene.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu