sâmbătă, 22 aprilie 2017

De-a v-ați ascunselea
Etgard Bitel
   Există un banc cu Ion și cu Maria care sună cam așa:
   „Maria: Ioane, vrei să ne jucăm de-a v-ați ascunselea cu pedepse?
   Ion: Îhî!
   Maria: Eu mă ascund în șură și dacă mă găsești poți să-mi faci ce vrei!”
   Cam așa s-au desfășurat „ostilitățile” de săptămâna trecută între SUA și Rusia.
   Trump a atacat o bază a armatei siriene, dar nu înainte de a-l anunța pe Putin că o va face. A atacat-o așa de tare încât în două zile baza a fost din nou operațională. Ca răspuns, Putin i-a făcut „na, na, na” lui Trump. Asta se întâmpla în timp ce Președintele Republicii Populare Chineze se afla în vizită la Casa Albă. Adică, un fel de-al lui Trump de-ași arăta mușchii în fața chinezului, iar Putin îi spunea aceluiași tip cu ochii migdalați că dacă nu-i cuminte îl lasă la mâna lui Trump. Nu se poate. Chinezul e prea tare și veți vedea mai jos de ce. Dar, până atunci, să vedem ce a mai urmat.
   Trump avea o jucărie nouă: o bombă cu încărcătură convențională care cântărea 9.8 tone și pe care încă nu o testase. S-a hotărât să o facă în Afganistan împotriva Statului Islamic, bineînțeles că tot cu știința lui Putin.
   Deci: în Siria contra armatei siriene care luptă împotriva Statului Islamic, iar în Afganistan împotriva Statului Islamic. Ați înțeles ceva? Nu? Nici nu e nimic de înțeles.Sunt doar niște jocuri de putere ale unor copii teribili lăsați de „părinți ” (știm noi cine sunt aceștia) să se joace de-a războiul.
   Ultima ispravă a lui Trump a fost concentrarea de forțe în zona Coreei de Nord din Marea Japoniei ca urmare a amenințărilor retardatului de la Phenian.
   Nici asta nu ține deoarece China are și ea interesele ei în zonă, iar 20.4% din datoria externă a SUA este deținută de China. Nu, dragi cititori nu am greșit. Datoria totală a SUA era la sfârșitul anului 2016 de 19 700 miliarde de dolari din care, așa cum arătam mai sus, China deține 20.4% fiind pe primul loc din acest punct de vedere, iar balanța import-export a SUA  cu China este , deocamdată, în favoarea Chinei.
   Cam așa se fac jocurile de putere și începe să se întrevadă din ce în ce mai clar cine este viitorul lider mondial.

   Ferice de cei care au avut inspirația să învețe limba chineză!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu